Orbita Tümörü Tedavisi Antalya
Orbita tümörü tedavisi Antalya, göz çukuru bölgesinde meydana gelen, iyi huylu veya kötü huylu olabilen göz tümörlerinin tedavi edilmesi için yapılan uygulamadır. Orbita isimli bölge yüz kemikleri ve bölgedeki yumuşak dokular tarafından oluşturulan, çukurumsu bir bölgedir. Orbita isimli göz çukurları içerisinde göz küreleri yer almaktadır. Bu bölgede yer alan bazı hücreler, zaman içerisinde çeşitli faktörlerin de etkisiyle kontrolsüz bir şekilde çoğalabilir ve tümörler meydana getirebilirler. Bu tümörler orbita tümörü olarak bilinirler ve iki farklı türleri vardır. Bu türlerden ilki iyi huylu orbita tümörü diğeri ise kötü huylu orbita tümörüdür.
İyi huylu orbita tümörleri kansersiz tümörlerdir ancak yine de bölgedeki dokulara ve gözün işlemlerine zarar verebilirler. Kötü huylu orbita tümörleri ise kanserli tümörlerdir ve kontrolsüzce çoğalabilir, bölgedeki dokulara ciddi zararlar verebilir ve hatta uzak organlara sıçrayarak bireyin hayatını tehdit edebilirler. Bahsi geçen tümörler orbita tümörü tedavisi ile alınabilir ve bireyin göz sağlığı korunabilir. Yazımızın devamında ‘’Orbita tümörü tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Orbita tümörü belirtileri nelerdir?’’, ‘’Orbita tümörü ölümcül müdür?’’ ve ‘’Orbita tümörü ameliyatı nasıl yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Antalya orbita tümörü tedavisi ve orbita tümörü ameliyatı hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Elif Betül Türkoğlu Şen ile iletişime geçebilirsiniz.
Orbita Tümörü Nedir?
Orbita tümörü, orbita olarak bilinen göz çukurunda meydana gelen, tehlikeli kitlelerdir. Bu kitlelerin iyi huylu veya kötü huylu yani kanserli olmaları mümkündür. Orbita tümörleri, direkt olarak göz çukurunda yer alan sinir hücrelerine ve damar ağlarına baskı yapabilirler. Bu yüzden türlerinden bağımsız olarak göz sağlığı için tehdit oluşturabilirler. Bununla birlikte kötü huylu orbita tümörlerinin genel olarak daha tehlikeli olduklarını söylemek mümkündür. Bu kitlelerin erkenden teşhis edilmeleri tedavinin başarısını arttıracak ve bireyin göz sağlığının korunmasına yardımcı olacaktır.
Orbita Tümörü Neden Olur?
Orbita tümörlerinin ortaya çıkışında pek çok faktör rol oynayabilir. Bu faktörler arasında şunlar yer alır:
- Başka bir organda bulunan kanserli hücrelerin lenf dolaşımı yardımı ile göz çukuruna ulaşması ve bölgede tümör oluşumuna yol açması.
- Genetik etmenler.
- Radyasyon maruziyeti.
- Kimyasal maruziyeti.
Orbita tümörü nedenleri bu şekilde sıralanabilir.
Orbita Tümörü Belirtileri Nelerdir?
Orbita tümörü belirtileri arasında şunlar yer alır:
- Tümörün göz çukuru içerisinde hacim kaplaması ile birlikte gözün, göz çukurundan dışarı doğru itilmesi ve çıkıntı yapması.
- Göz hareketlerinin kısıtlanması.
- Göz hareketleri sırasında ağrı hissedilmesi.
- Görme alanında darama.
- Görme kaybı.
Orbita tümörünün belirtileri bu şekilde sıralanabilir.
Orbita Tümörü Kimlerde Görülür?
Orbita tümörleri her yaş grubundan ve cinsiyetten kişide görülebilir. Ancak genellikle 50’li yaşlardan sonra ortaya çıkarlar. Bu risk gruplarında olan bireylere hem orbita tümörünün hem de bu yaşlarda ortaya çıkabilecek diğer göz hastalıklarının erkenden teşhi edilebilmesi için düzenli olarak göz doktoru muayenesine gitmeleri önerilir. Böylece en tehlikeli hastalıklar bile erken tedavi seçeneği ile çok daha başarılı ve güvenli bir şekilde ortadan kaldırılabilir.
Orbita Tümörü Tehlikeli Mi?
Orbita tümörü tehlikeli bir kitledir. Bu kitle iyi huylu bir yapıya sahip olsa bile bulunduğu konum nedeniyle görme sinirine ve bölgedeki damar ağlarına baskı yapabilir. Bu da görme yetisinin zarar görmesine ve göz dokularının beslenememesine neden olur. Kötü huylu orbita tümörleri ise hem göz dokuları için hem de ilerleyen evrelerde yayılabilecekleri diğer organlar için son derece tehlikelidirler.
Orbita Tümörü Tedavisi Var Mı?
Orbita tümörünün tedavisi vardır. Bu tedavinin detayları tümörün türüne ve büyüklüğüne göre değişebilir.
Orbita Tümörü Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Orbita tümörü tedavisi, tedavi sırasında tercih edilen yöntemin türüne göre farklı sürelerde tamamlanabilir. Mesela orbita tümörünü yok etmek için yapılan lazer tedavisi gibi işlemler, hazırlık süreciyle birlikte 1 saat kadar sürebilir. Cerrahi tedavi de hemen hemen bu sürede tamamlanır. Bununla birlikte kötü huylu orbita tümörlerine yapılan kemoterapi gibi tedavi uygulamaları günlerce devam edebilir.
Orbita Tümörü Nasıl Tedavi Edilir?
Orbita tümörü tedavisinin en önemli aşaması tümörün teşhis ve araştırma sürecidir. Bu süreçte tümörün türü, tam konumu ve büyüklüğü araştırılır. Daha sonra ise hasta ile görüşülerek tedavi süreci planlanır. Bu süreçte cerrahi tedaviye veya kemoterapi gibi uygulamalara başvurulabilir.
Antalya Orbita Tümörü Tedavisi Fiyatları 2023
Antalya orbita tümörü tedavisi fiyatları ve orbita tümörü ameliyatı fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Elif Betül Türkoğlu Şen ile iletişime geçebilirsiniz.