Göz Tümörü Ameliyatı Antalya
Göz tümörü ameliyatı Antalya, göz çukuru, uvea ve benzer bölgelerde meydana gelebilen, iyi huylu veya kötü huylu olabilen göz tümörlerinin, gözün sağlıklı dokularına zarar verilmeden alınmasını sağlayan, özel bir operasyondur. Dokularımızı meydana getiren hücrelerin önemli bir bölümü bölünme yeteneğine sahiptir. Bu sayede dokular gelişim gösterebilir veya herhangi bir doku hasarında yaşlanan veya hasar gören hücrelerin yerini yenileri alabilir. Bu bölünme yetisi, hücrelerin genetik materyalleri arasında bulunan özel genlerle kontrol altına alınır. Böylece hücreler kontrolsüz bir şekilde bölünmezler.
Bazı durumlarda hücrelerin genetik materyallerinde mutasyon meydana gelebilir ve hücreler bahsi geçen kontrol mekanizmasını kaybedebilir. Bu hücrelerin önemli bir kısmı bağışıklık sistemi tarafından erkenden fark edilir ve yok edilir. Bu süreç kişi farkında bile olmadan, vücudunda onlarca defa meydana gelmiştir. Ancak bazı mutasyonlu hücreler, kendilerini bağışıklık sisteminden gizleyen veya bağışıklık sistemine karşı savunma sağlayan özel mekanizmalar geliştirirler. Bu da tespit edilmelerini ve ortadan kaldırılmalarını zorlaştırır. Böylece rahatça gelişim gösterir ve çevre dokulara zarar verirler. Bu tümörler, gözde meydana geldiklerinde göz tümörü ameliyatı gibi operasyonlarla alınabilirler. Yazımızın devamında ‘’Göz tümörü ameliyatı riskli mi?’’, ‘’Göz tümörü ameliyatında gözün tamamı mı alınır?’’, ‘’Göz tümörü ameliyatı nasıl yapılır?’’ ve ‘’Gözde tümör ameliyatı sonrası iyileşme süreci nasıldır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Antalya göz tümörü ameliyatı hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Elif Betül Türkoğlu Şen ile iletişime geçebilirsiniz.
Göz Tümörü Nedir?
Göz tümörü, retina çevresinde, uvea tabakasında veya göz çukuru gibi bölgelerde meydana gelebilen, iyi huylu veya kötü huylu olması mümkün olan, anormal kitlelerdir. Göz tümörleri, bulundukları bölgedeki hücrelerin kontrolsüz bir şekilde bölünmesiyle meydana gelirler. Büyüklüklerine, bulundukları bölgeye ve türlerine göre farklı şikayetlere yol açabilirler. Göz tümörleri genel olarak tehlikeli yapılardır. İyi huylu olsalar bile bulundukları bölgedeki dokuların baskılanmasına, yeterince beslenememelerine ve ideal bir şekilde çalışamamalarına neden olabilirler. Kötü huylu yani kanserli göz tümörleri ise çevredeki göz dokularına yayılma ve metastaz yaparak karaciğer ve akciğer gibi organlarda da kansere neden olma riski taşırlar. Bu yüzden erken tedavi ile müdahale edilmeleri hastanın genel sağlığı için hayati bir önem taşır.
Göz Tümörü Ameliyatı Nedir?
Göz tümörü ameliyatı, gözün çeşitli bölgelerinde meydana gelen tümörlerin alınması amacıyla gerçekleştirilen, detayları hastaya özel olarak planlanan operasyondur. Göz tümörü ameliyatında, tümörün türü, konumu ve ilerleme durumu çok önemlidir. Bu ameliyat sırasında eğer iyi huylu bir tümöre müdahale edilecekse çevrede yer alan sağlıklı dokular alınmaz. Ancak kötü huylu tümörlere uygulanan cerrahi tedavide, kanserli yapının çevresinde bulunan sağlıklı dokuların bir kısmı da alınabilir. Bunun amacı, kanserin yeniden tekrarlama riskini olabildiğince azaltmaktır.
Göz Tümörü Ameliyatı Neden Yapılır?
Göz tümörü ameliyatı, gözde yer alan tümörün, daha fazla büyüme veya farklı bölgelere yayılma fırsatı bulamadan bölgeden alınması amacıyla yapılır. Göz tümörü ameliyatı sayesinde bireyin göz sağlığı, görme yetisi ve genel sağlığı korunabilir.
Göz Tümörü Neden Olur?
Göz tümörlerinin ortaya çıkışında ailevi yatkınlığın, yaşın ve çeşitli hastalıkların önemli bir rol oynadığı düşünülmektedir. Bazı göz tümörleri ise sigara kullanımının, radyasyon maruziyetinin veya güneş ışığı maruziyetinin bir etkisi olarak ortaya çıkabilirler.
Göz Tümörü Belirtileri Nelerdir?
Göz tümörü belirtileri, tümörün gözün hangi bölgesinde yer aldığına, büyüklüğüne ve türüne göre değişebilir. Genel olarak göz tümörü belirtileri şu şekilde sıralanabilir:
- Görme alanında daralma.
- Gözde şimşek çakması.
- Gözde sinek uçuşması.
- Göz ağrısı.
- Gözün, göz küresinin dışına doğru çıkıntı yapması.
- Görme kaybı.
- Göz kızarıklığı.
- Göz dokularında kitle görülmesi.
Göz tümörünün belirtilerinden bazıları bunlardır.
Göz Tümörü Ameliyatı Kaç Saat Sürer?
Göz tümörü ameliyatı, ameliyatın detaylarına ve sahip olunan tümörün özelliklerine göre 45 dakika ila 60 dakika kadar sürebilir. Bazı durumlarda operasyon bahsi geçen süreden daha uzun sürebilmektedir.
Göz Tümörü Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Göz tümörü ameliyatı, lokal veya genel anestezi altında yapılabilen, gelişmiş bir operasyondur. Bu operasyon sırasında özel cerrahi teknikler kullanılarak gözün ilgili bölgelerine müdahale edilir. Bu müdahale sayesinde gözde yer alan tümöre ulaşılır ve tümör bulunduğu bölgeden çıkarılır. Bazı durumlarda yalnızca tümörün kendisi alınırken bazı durumlarda tümörün çevresinde yer alan sağlıklı dokuların bir kısmı da alınabilir. Operasyon tamamen ağrısız bir şekilde tamamlanır.
Göz Tümörü Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?
Göz tümörü ameliyatı olan bireyler, ameliyatın ardından geçirdikleri operasyonun detaylarına ve anestezinin türüne göre bir gece hastanede misafir edilebilirler. Bazı bireyler ise aynı gün taburcu olur. İyileşme sürecinde şikayetlerinin azalması ve olası enfeksiyonların önlenmesi için ilaç kullanırlar. Eğer gözden alınan tümör kötü huylu ise iyileşme döneminde çeşitli testler ve inceleme uygulamaları sürece eşlik edebilir.
Antalya Göz Tümörü Ameliyatı Fiyatları 2023
Antalya göz tümörü ameliyatı fiyatları ve gözde tümör ameliyatı ücreti hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Elif Betül Türkoğlu Şen ile iletişime geçebilirsiniz.